Do sedel 2021: Ostravské Hradčany (9)

17. října, 14:00 - 17:00

Komentovaná vyjížďka za historií, přírodou a kulturou Ostravy: Jubilejní kolonie, architektura staveb, Malý Londýn v Ostravě, zámek, historie Vítkovic a Dolní oblasti Vítkovice, technické kuriozity, významné osobnosti, příběhy, nádraží Ostrava-střed. Tato vyjížďka bude pro zahraniční návštěvníky také v anglickém jazyce!

ENGLISH VERSION

Každý účastník obdrží zdarma brožuru nabitou cennými historickými, přírodopisnými a dalšími informacemi a fotografiemi, kterou připravuje Ostravské muzeum.

START: 14 hodin, Jubilejní kolonie (Ostrava-Hrabůvka)

CÍL: Nádraží Ostrava-střed

DÉLKA KOMENTOVANÉ TRASY: 7 km

NÁROČNOST TRASY (od 1 do 5): 1 – nenáročná krátká trasa s minimálním převýšením

Vyjížďka je zdarma, včetně doprovodného programu. Chcete-li podpořit činnost našeho spolku, můžete tak učinit zasláním libovolného příspěvku na účet spolku: 2601717188/2010. Děkujeme.

PŘIHLÁŠENÍ NA VYJÍŽĎKU

TRASA:

• Jubilejní kolonie
  • Družstvo – 100 let
  • Malý Londýn
  • Vítkovický zámek
  • Dolní oblast Vítkovice
  • U6
  • Nádraží Ostrava střed

(orientační mapa)

DOPROVODNÝ PROGRAM:
Vstup na výstavu Fenomén cyklistika Malý svět techniky U6 – zdarma
Vstup do Malého světa techniky U6 – pro účastníky vyjížďky za symbolické vstupné 50 Kč.
V případě zájmu o jiné prohlídkové okruhy v Dolních Vítkovicích a Landek parku bude pro všechny účastníky vyjížďky vstupné ponížené o 20%.

Další vyjížďky naleznete na tomto odkazu: Do sedel 2021

V případě špatného počasí nebo nepříznivé pandemické situace připravíme pro účastníky interaktivní mapky vyjížděk s poutavým výkladem k jednotlivým zastavením doplněné o historické fotografie. Účastníci si tak budou moci trasy projet sami podle mapky, pustit komentář a objevovat historii, přírodu i překrásné příběhy Ostravy. Trasy vyjížděk jsou vybírány tak, aby vyhovovaly pokud možno všem věkovým kategoriím. Náročnost udávaná u jednotlivých vyjížděk je pouze orientační, u dětí doporučujeme, aby rodiče posoudili vhodnost trasy pro své děti podle jejich schopností.

Projekt se koná s finanční podporou statutárního města Ostravy, OZO Ostrava s.r.o. a Ostravské komunikace, a. s.

PARTNEŘI PROJEKTU

17. října