Výstava fenomén cyklistika 2

10. března, 9:00 - 10. května, 17:00

Zahájení cyklistické sezóny 2020 v Ostravském muzeu.

Výstava Fenomén cyklistika 2, navazuje na stejnojmennou výstavu, která byla s velkým úspěchem realizována v loňském roce Kulturně sportovním spolkem Elegant Ostrava ve spolupráci s kurátorem výstavy Petrem Lexou Přendíkem.

Výstava vypráví příběh bicyklu a přibližuje dějiny ostravské cyklistiky. Rozsáhlá výstava je doplněna o velký počet exponátů historických jízdních kol a součástek mapujících technický vývoj cyklistiky, historických předmětů připomínající historii spolků, tematické letáky, dobové tiskoviny, trofeje, historické cyklo doplňky a rozmanité kuriozity.
Část expozice je věnovaná cyklistickým závodům a bude doplněna o originální sbírku závodních kol. Výstava prezentuje také světový unikát v podobě obnovy řemesla výroby vysokých kol v České republice, která patří k největším světovým výrobcům špičkových replik vysokých kol.
Součástí výstavy bude také video projekce věnovaná prezentaci dochovaných archivních fotografií, filmů a dokumentů a kvízy s cyklistickou tématikou pro děti i dospělé.
Vernisáž výstavy 9.3.2020 v 17 hodin v Ostravském muzeu.

Partneři výstavy:

Ostravské muzeum